Uručena zahvalnica NLB banci- projekat "Dobar komšija"

-Putem projekta „Dobar komšija“ koji vodi Kadribašić dr. Ribana pomoglo se socijalno ugroženim porodicama, uspostavila se odlična saradnja sa Načelnikom i savjetnikom Općine Centar, NLB bankom i drugim značajnim institucijama putem kojih su se rješavala egzistencijalna pitanja osoba u potrebi, konkretno naših učenika.

Kroz svaku završenu aktivnost uručena je Zahvalnica kao zaštitni znak projekta, gdje je kao simbolika prikazana ruka koje pružaju pomoć i ruka koja prihvata pomoć, te na svakoj Zahvalnici je nacrtana karta i lokacija gdje se humanitarna aktivnost realizovala. Ruka koja je prihvatila pomoć će jednog dana biti u stanju sama da pomoć pruži. Na ovaj način učesnici projekta „Dobar komšija“ šalju poruku da se dobro dobrim vraća, a kroz ucrtane karte, lociranje mjesta aktivnosti, sami dolaze do spoznaje da se dobro može uvijek i svugdje dati samo je bitna volja i želja. 

Poruka Zahvalnice glasi:

„DRŽATI SE ZA RUKE S VAMA JE POPUT OBEĆANJA DA SE, ČAK I NA TRENUTAK ILI NEKOLIKO SATI, NE MORAMO SUOČITI SA SVIJETOM SAMI.

HVALA NA PRUŽENOJ RUCI U NAJVEĆOJ MUCI.“

Jedan od primjera dobre saradnje naše škole i lokalne zajednice kroz projekat  „Dobar komšija“ je i NLB banka koja bila uključena u rješavanje iznenadne finansijske situacije jednog od učenika. Tim povodom je 11.06.2021. god.,  prof. dr. Ribana Kadribašić zajedno sa prof. Zukanović, prof. Kapa, prof. Mujić i pedagogicom Knežević u pratnji učenika  IIIf odjeljenja uručili Zahvalnicu direktorici banke NLB. Učeniku u potrebi je od banke položeno na račun i 500 km.