OBILJEŽAVANJE DANA NEZAVISNOSTI NAŠE DOMOVINE BOSNE I HERCEGOVINE

U petak 28.2.2020.godine, u sali za tjelesni i zdravstveni odgoj naše škole, održana je priredba povodom proslave Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Naši učenici i profesori imali su priliku pratiti prigodan svečani program sa tematikom Dana nezavisnosti. Priredba je započela  stihovima velikih bosansko-hercegovačkih pjesnika, čija je poezija puna snažnih emocija, bola i prkosa. Recital je pripremila Recitatorska sekcija.

U nastavku, prisutni su mogli uživati u literarnom radu naše učenice na temu „Domovina“. O historijatu Danu nezavisnosti mogli smo saznati kroz kratki dokumentarni film na tu temu. Uslijedila je prigodna pjesma „Dragoj mojoj BiH“ u interpretaciji školskog hora i uz pratnju školskog orkestra. Dva učenika pripremili su kratke monodrame, nakon čega smo čuli i stihove pjesama „Bosna i Hercegovina moja domovina“ i „Šehidski rastanak“.

Da svečanost bude upotpunjena, nakon čestitke povodom ovog velikog praznika profesori i učenici mogli su pogledati izložbu „Pođoh Bosnom kroz gradove“ Likovno-umjetničke sekcije.