Sajam srednjih škola 2023

U četvrtak, 11.05.2023.godine

održan je Sajam srednjih škola na platou ARIA(bivši BBI centar), u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u saradnji sa Zajednicom srednjih škola, a sve s ciljem promocije srednjoškolskog obrazovanja u KS. Na ovom Sajmu učenici osnovnih škola imali su priliku upoznati se sa mogućnostima odabira srednje škole u Kantonu Sarajevo.


Naša škola, na kreativan način, predstavila je svoje smjerove, vannastavne aktivnosti i sekcije kako bi posjetiocima približila šta se to radi u našoj školi. Za prolaznike i posjetioce, naši vrijedni učenici vršili su mjerenje šećera u krvi i mjerenje pritiska, te su dijelili informativne letke vezane za našu školu i knjige zdravih recepata!


U pratnji  učenika bili su i direktorica škole Kešo Sadina, prof, koordinatori praktične nastave i profesori praktične nastave.Na Sajmu na kojem je učestvovalo više od 40 srednjih škola bila je prisutna i Kantonalna ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Muminović - Hota.

Čestitamo našim učenicima i profesorima, koji su kao i uvijek, dostojanstveno predstavili našu školu i pokazali samo djelić onoga što zajedno radimo.