Dan sigurnijeg interneta 7. februar 2023. godine pod sloganom „Zajedno za bolji internet“

Dan sigurnijeg interneta obilježava se drugog dana druge sedmice drugog mjeseca u godini, a ove godine proslavio je 20. rođendan.

U JU Srednja medicinska škola Sarajevo obilježavamo Dan sigurnijeg interneta već skoro jednu deceniju.

S tim u vezi ove godine proveden je niz aktivnosti.

U prvim razredima škole putem classroom-a Informatika objavljen je oglas u kojem su učenici upoznati sa značajem Dana sigurnijeg interneta te su pozvani da učestvuju u nagradnoj igri - kvizu. Informacija je postavljena i na Vijeće učenika te u classroom-e starijih razreda, a u saradnji sa pedagogicom Marijom Knežević.

Na časovima informatike učenici su učestvovali u kvizu povodom Dana sigurnijeg Interneta i na taj način se edukovali o opasnostima koje su prisutne u online okruženju. Također, podignuta je svijest učenika da sami trebaju i mogu biti dio pozitivnih promjena.

Učenici su imali priliku da prisustvuju online edukaciji na temu „Koja je cijena jednog LIKEA?“ putem www.dansigurnijeginterneta.org i zoom aplikacije.

Aktivnosti povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta osmislila je i realizovala profesorica Belma Mehanić – Kapo u saradnji sa profesoricom Jelenom Mikolašek Musabegović.