S PRSTOHVATOM OKUSA KROZ GODIŠNJA DOBA

Zdravlje je stanje fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja te ga mi nastojimo očuvati. To postižemo skladom u našem domu a dom je mjesto gdje se osjećamo sigurno, voljeno i slobodno da napredujemo i radimo na našim vještinama.

Vrijedni učenici drugih razreda naše škole su odlučili da podijele sa nama njihovo znanje i iskustvo objedinjujući to dvoje u kuharicu zdravih recepata. Kreativnost kao jača strana ove škole je poput leptira našla izlaz te su u sklopu sekcije ručnih radova „Handmade“ kroz kuharicu predstavili njihove vrline.

Ustati ujutro je jedna od najtežih stvari jer tako započinjemo naš dan. Ukoliko dani kada se povežu čine začarani krug valja smisliti čaroliju koja će to odčarati. Ključno je uvođenje promjena. Zašto ne započeti dan sa malim činom pažnje za nas same, jer voljeti samog sebe nije sebično, to je danas veoma potrebno. Zdravo se hraniti ne znači odreći se omiljenih stvari već promijeniti način na koji ih konzumiramo ili pripremamo. To ne moramo raditi sami sa kuharicom. Pozovite člana porodice ili vama dragu osobu i stvarajte mirise i uspomene koje će se poput melodije oriti i pamtiti u našim srcima. Uz pomoć ove kuharice kreirane od strane mladih nada ove škole možemo pripremiti recepte veoma jednostavno ne obazirući se na negativne stvari oko nas. Ovako možemo promijeniti naš način ishrane jer upravo ta želja i vrijeme utrošeno da se spremi neki od ovih recepata je ono što nas pokreće. Za čaroliju vam ne treba ništa osim kuharice i samih vas jer promjena upravo počinje u nama i nastaju čarolije čije su formule pažljivo smislili učenici drugih razreda u sklopu sekcije.