Školska priredba i aktivnosti povodom Dana škole i Dana zdravlja

Svake godine 7. aprila slavi se Svjetski dan zdravlja.

Taj važan datum ujedno je i Dan naše škole. Kao i svih proteklih godina profesori i učenici naše škole zajedno su osmislili i realizirali prigodan kulturno - umjetnički program.

Učenici su prikazali predstavu „Gaj Julije Cezar“, odrecitirali prekrasnu ljubavnu poeziju, otpjevali i odsvirali „Sarajevo ljubavi moja“ kao rođendansku čestitku našem Sarajevu i sevdalinku „Ružo moja“. Predstavili su novi broj časopisa naše škole „Medikus“, te pogledali odličan nagrađeni kratki film koji su snimili učenici naše škole. U realizaciji priredbe učestvovali su sljedeći profesori: Jasmina Čengić, Nejra Hoti, Belma Kapo-Mehanić, Samir Hajrulahović, Naida Đozić, Jasmina Hadžović, Arijana Ibišević i Marija Knežević.

Učenici škole sa pedagogicom Marijom pripremili su plakat za kampanju promocije zdravlja koji se može pogledati OVDJE kao i pozivnicu koja se može vidjeti OVDJE

U prostorijama škole održan je i OKRUGLI STOL NA TEMU "Izazovi odrastanja u suvremenom dobu i značaj vrijednosti u životu adolescenata" . Domaćini panel diskusije bili su profesori pedagoško - psihološke službe, a sudionici su bile gošće iz Srednje muzičke škole Sarajevo i JU Srednja medicinska škola Jezero Sarajevo

Profesorica dr. Ribana Kadribašić u IVf odjeljenju održala je edukativni čas "Anti-stres trening" gdje su učenici imali mogućnost upoznati se sa treninzima organizma za dugoročno očuvanje mentalnog zdravlja, očekuje se da će učenici usvojeno znanje koristiti i u budućnosti u cilju promocije zdravlja, posebno mentalnog.