"Liderstvo u učešću u realizaciji programskih aktivnosti Crvenog križa Općine Centar Sarajevo"

Priznanje

Dana 18.01.2024. godine, naša škola je zasluženo dobila priznanje za "Liderstvo u učešću u realizaciji programskih aktivnosti Crvenog križa Općine Centar Sarajevo". Ova pohvala odražava predanost i angažman naših učenika u brojnim aktivnostima organiziranim od strane Crvenog križa. Učestvujući u edukacijama i aktivnostima tokom različitih inicijativa, naši učenici su pokazali izuzetnu posvećenost humanitarnom radu. Obilježavanje Nedjelje/Tjedna borbe protiv TBC, Sedmice/Tjedna solidarnosti, Svjetskog dana srca te Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a predstavljaju samo nekoliko od mnogobrojnih događaja u kojima smo aktivno sudjelovali. Posebno se ističe naš doprinos u okviru Sedmice/Tjedna solidarnosti, gdje smo s ponosom doprinijeli sa 30% povrata od uplaćene članarine u iznosu od 136,50 KM, te pružili 14 potpunih paketa pomoći i određenu količinu artikala. Ova inicijativa ne samo da potvrđuje našu solidarnost, već i utire put za dalje aktivnosti koje imaju pozitivan uticaj na zajednicu. Ovo priznanje se odnosi i na naše učenike koji su sudjelovali u edukacijama i obukama pružanja prve pomoći kao i na njihov postignuti uspjeh na općinskom i kantonalnom takmičenju.

Priznanje je i za sve naše učenike koji su dali svoj doprinos pasivnom učlanjivanju, što rezultira impozantnih 65% učenika od ukupnog broja svih učenika srednjih škola, odnosno 455 učenika koji su postali dio humanitarne mreže Crvenog križa Općine Centar Sarajevo.

Ovo priznanje je rezultat zajedničkog truda i predanosti naših učenika, nastavnika i svih koji su podržali ove humanitarne inicijative. Nastavljamo s radošću i entuzijazmom pružati podršku Crvenom križu i nastavljamo graditi mostove solidarnosti u našoj lokalnoj zajednici.

Voditelji sekcije Crveni križ:
Jasmina Pleho
Altijana Dizdarević

Voditelji sekcije Prve pomoći:
Ajeta Rogo
Belma Omerhodžić Sokolović