33. INTERNACIONALNI SARAJEVSKI SAJMA KNJIGA I UČILA 2022

Sarajevski sajam održao se u KJP Centar "Skenderija"

33. INTERNACIONALNI SARAJEVSKI SAJMA KNJIGA I UČILA 2022. održan je pod motom „MOĆ KNJIGE“.

Učenici su na Sajmu imali priliku vidjeti izložbu posvećenu najznačajnijim rukopisima i knjigama koje su obilježile savremene civilizacije.

U srijedu 20.4.2022.god. učenici IIId razreda su u pratnji razrednice Arijane Ibišević,prof. posjetili su sarajevski sajam i upoznali se sa bogatom ovogodišnjom ponudom Sajma i najnovijim izdanjima domaćih i međunarodnih izdavačkih kuća. Pažnju im je privukla književnica Emina Čabaravdić - Kamber sa kojom su, nakon kratkog druženja, dogovorili poetsko veče u prostorijama škole

U petak 22.4.2022. god. sajam su posjetili i učenici IVf odjeljenja sa prof. dr. Ribana Kadribašić.  Na sajmu je bilo interesatno s obzirom na to da su bile izložene anatomske makete kao i druga pomagala za učenje anatomije. Također svaki učenik je dobio na poklon od Hakikat Kitabevi nekoliko vjerskih knjiga koje prate trenutni ramazanski post. S obzirom da se blizi kraj školovanja maturantima ovo je bio ujedno i prijateljsko druženje. Nakon posjete svaki učenik je dobio šest vjerskih knjiga.