Izložba u okviru „Zelene sedmice“

Dana 20.06.2019. godine u Srednjoj medicinskoj školi Sarajevo je održana izložba u sklopu „Zelene sedmice“ projekt Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo, na temu : Ekološka svijest na jedan drugačiji način sa posebnim stilom i načinom izražavanja.

Napominjem da su aktivnosti u sklopu istog projekta tokom cjele godine aktuelne zbog ozbiljnosti problema s kojim se susrećemo kao i zbog naše uloge u obrazovanju stručnog kadra.

Učenici „Hemijske sekcije“, pod rukovodstvom prof. Omerčić Sabine i dr. Ribane Kadribašić koja vodi sekciju „Zdravi životni stilovi“ i „Borba protiv ovisnost“ priuštili su prisutnima crteže koje oslikavaju našu današnjost o ekološkoj svijesti tj. na jedan sarkastičan način koji se svidio učenicima kao i ostalim prisutnima.

Kroz humor i smijeh učenici su na jedan drugačiji način pristupili pojmovima koje su već obrađivali na nastavi ali sada kroz sliku i komentar koji je ustvari značio da su učenici prihvatili stvarnost ali isto tako i ozbiljnost problema koji ih okružuje.

Teme koje su bile obuhvaćene crtežima : civilizacije, eko zahtjevi, škola ekologije, uništavanje okoliša, čišćenje i sigurnije, recikliranje, eutrofikacija vode, mišljenje davnih filozofa itd.

Posjeta je bila više nego očekivana.