HUMANTARNA AKCIJA NAŠIH UČENIKA, PROJEKAT: „DOBAR KOMŠIJA“

Dana 13.6.2019.godine učenici članovi sekcije „ODA“ ,“ Zdravi životni stilovi“ i Vijeća učenika priključili su se akciji na nivou naše škole „Dobar komšija“ i uručili donaciju KJU Domu za djecu bez roditeljskog staranja.

Od prikupljenih sredstava u iznosu od 354,95 km kupljeni su oni artikli koji su bili najpotrebniji mališanima, a to su dječja hrana za bebe i pelene. Akciji su se pridružili i učenici JU Srednje mašinske tehničke škole u čemu se najviše istakao učenik Rijad Ahmetović.

Odgajatelji doma, profesorica Bedrija Mujić i pedagogica Marija Knežević zajedno sa učenicima družili su se uz pjesmu i igru sa mališanima, a o pozitivnoj atmosferi svjedoče fotografije u prilogu. Također će se dostaviti 26.06.2019. godine garderoba i ostali higijenske potrepštine koje su učenici prikupili sa prof. Ribanom Kadribašić

Zahvaljujemo se svim učesnicima koju su pomagali i donirali tokom ove dvije godine jer je među njima bilo i roditelja, profesora i ostali uposlenici koji nisu ostali ravnodušni na naše aktivnosti.

Kao voditelj projekta nadam se nastavku aktivnosti! Voditelj projekta: „DOBAR KOMŠIJA" je dr Ribana Kadribašić