HUMANTARNA AKCIJA NAŠIH UČENIKA 2019/2020.godina

Dana 13.9.2019. godine učenici IV-f odjeljenja Srednje medicinske škole u Sarajevu i učenice Mulić Amna, Ramić Selma i Omerhodžić Minela obišli su svoje male komšije kako bi im uručili odjeću koju su skupili u sklopu projekta „Dobar komšija“ koji je opstao 4 školske godine uz podršku direktorice škole prof. Sadine Kešo i ostalih uposlenika.

Moramo naglasiti da su i ostali učenici škole kao i uposlenici škole učestvovali u prikupljanju odjeće te dali svoj lični doprinos.

Na veliku radost učenika dočekala ih je direktorica kao i male komšije, koji nisu krili svoje male osmjehe sreće bacajući balone koje su im učenici poklonili, plave Hapy boys i roze Hapy girl,  u zrak.

Direktorica gospođa Puzo Samira uručila je ZAHVALNICU za pomoć i podršku u radu,  profesorici Ribani Kadribašić kao idejnom tvorcu projekta ispred Srednje medicinske škole u Sarajevu.

Profesorica Ribana Kadribašić zajedno sa svojim učenicima redovno obilazi komšije ne čekajući praznike da bi došli i pomogli već to rade svakih nekoliko mjeseci čim se skupi dovoljno odjeće i ostalog kako bi ih što prije obradovali.

Poslije uručenja, direktorica u pratnji profesorice i učenika su obišli prostorije ustanove i odjele, upoznali se sa novim komšijama, koje su poslije izveli u dvorište kako bi se zajedno igrali. Igra, košarka učenika i malih komšija, bacanje lopte u dvorištu  i hvatanje lopte, odskok i doskok  baš onako kakav je i život, hvataš ono što ti život baca i pokušavaš da odrasteš jak i odlučan da odskočiš i doskočiš kad je najbolje i najpotrebnije.

Nadamo se da je „DOBAR KOMŠIJA“ upravo to što se desilo, dobit dobrog čovjeka pa onda i zdravstvenog radnika.

Učenici su odlučni da nastave sa aktivnostima koje su planirane kako bi pružili ruku onima kojima je pomoć  potrebna.