J.U. Srednja medicinska škola Sarajevo

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
Posjeta Federalnom ministarstvu turizma i okoliša PDF Ispis E-mail
Autor Igor Smiljanić   
Ponedjeljak, 08 April 2019 23:33
Učenici/e Srednje medicinske škole Sarajevo su 3.4.2019. godine posjetili predstavnike Federalnog ministarstva turizma i okoliša, kojima se ovim putem zahvaljujemo na prijemu. 

Predstavnici ministarstva su nastojali odgovoriti na mnogobrojna pitanja. Ukratko. Zahtjevi učenika u vezi stimulacije ugradnje plina/gasa u motorna vozila kao dio dugoročnih mjera su načelno prihvaćeni i zabilježeni. Postoji volja da Ministarstvo korigira cijenu registracije putem taksi koje su u njihovoj nadležnosti.


Dobili smo i informacije u vezi pitanja indeksiranja kvalitete zraka za područje Federacije BiH, tj. prijedlog indeksa kvaliteta zraka urađen od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Značaj usvajanja ovog dokumenta od strane institucija i organizacija koje se bave informisanjem javnosti o stanju kvaliteta zraka na prostoru Bosne i Hercegovine i
prezentovanjem indeksa kvaliteta zraka izbjegava se mogućnost konfuzije koja bi mogla nastati ukoliko veći broj institucija i organizacija krene proračunavati indekse kvaliteta zraka po proizvoljnom odabiru metodologije.


Naši učenici su krozv svoju inicijativu napravili mali pomak ali i pouka svima nama da je pritisak javnosti neophodan ukoliko želimo kvalitetniji zrak. Ovo je nažalost problem sa kojim ćemo se godinama morati baviti i što prije to shvatimo i aktivno se uključimo svako u svom domenu, tim i rezultati će biti bolji. 
Ažurirano Ponedjeljak, 08 April 2019 23:36
 
Baner
Baner