J.U. Srednja medicinska škola Sarajevo

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
Fokus grupa na temu istraživanja „Djeca u siromaštvu“ PDF Ispis E-mail
Autor Knežević Marija   
Utorak, 10 Oktobar 2017 12:02
 
Dana 27.09.2017. godine učenici Srednje medicinske škole Sarajevo pozvani su na fokus grupu, koja je održana u O.Š. „Džemaludin Čaušević“. Fokus grupa organizirana je na temu istraživanja „Djeca u siromaštvu“ koje vrši NVO „Naša djeca“ Sarajevo. Učenici,  učesnici fokus grupe iz naše škole bili su: Elzana Čović, Hajrudin Kopić, Nejra Gačanović i Osman Pilav.
Učenik Faris Bučo prisustvovao je fokus grupi u ulozi moderatora. Učesnici fokus grupe bili su podijeljeni u tri tima koji su se bavili različitim aspektima siromaštva.
Prva tema na koju su pisali bila je „Definicija siromaštva“, nakon čega je slijedio plenum u kojem su učesnici izlagali svoje mišljenje u vezi sa siromaštvom.
Druga tema bila je siromaštvo u oblasti zdravstva, obrazovanja i društveni, kulturni i politički aspekti.
U trećem dijelu fokus grupe imale su zadatak napisati ideje, prijedloge i aktivnosti kojima bi se mogli riješiti prethodno istaknuti problemi.
Potom je uslijedio još jedan plenum u kojem su bili predstavljeni prijedlozi, ideje i aktivnosti kroz koje smo zajedničkim snagama prodiskutovali i odlučili ko su odgovorne i nadležne institucije za sprovođenje tih aktivnosti.
Ažurirano Utorak, 10 Oktobar 2017 12:09
 
Baner
Baner