J.U. Srednja medicinska škola Sarajevo

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
Realizacija projekta „Miss Irby“ PDF Ispis E-mail
Autor Belma Mehanić Kapo   
Nedjelja, 02 Juli 2017 23:31
U periodu mart – juni 2017. godine, učenici Srednje medicinske škole Sarajevo, Ismailović Bekir, Pekušić Tarik i Zukić Ahmed, učestvovali su projektu pod nazivom „Miss Irby“. Projekat su pokrenuli Fondacija “Izvor” i “Svaki student”.
Ove dvije organizacije imale su za cilj da tokom projekta pokažu mogućnost iskorištavanja resursa mladih u cilju poboljšanja ne samo neobrađene okoline i javnog prostora već i da kroz rad oformi, održava i unapređuje odnose jednih među drugima.
Reparirana su dva prostora na lokacijama Hrasno i Ciglane.
 
Svaki od odabranih prostora, po završetku radnih akcija i reparacije, dobio je koordinatore prostora. Odabrani koordinatori su mladi ljudi koji su učestvovali u edukativnim radionicama i izvedbi reparacije prostora. Njihov zadatak je da u toku naredne školske godine organizuju kreativne aktivnosti unutar prostora, njegovo redovno održavanje i da usvojeno znanje prenesu ostalim učenicima u školi. Također, njihov zadatak jeste  da bilježe i potencijalne destruktivne akcije u prostoru, te izvještaje o stanju prostora šalju timu za koordinaciju.
Ažurirano Nedjelja, 02 Juli 2017 23:35
 
Baner
Baner